Flierbeek Lichtenvoorde

Wonen op een plek met de kracht van het dorp Lichtenvoorde op de achtergrond en de rust van het landschap op de voorgrond is bijzonder. Ook daarom is deze markante locatie in Flierbeek een ‘special’ en zullen de toekomstige bewoners dat iedere dag weer kunnen ervaren. Buro Oost heeft voor deze special, de Aalscholver, een gebouw ontworpen dat zich bescheiden opstelt in haar verschijningsvorm door een rustige en natuurlijke uitstraling. Het gebouw is faciliterend aan de rol die het heeft in het stedenbouwkundig plan als herkenningspunt en als schakel tussen de verschillende richtingen en zichtlijnen van en naar haar omgeving. Het complex biedt een ideaal concept voor bewoners die op zoek zijn naar een woning zonder tuin maar met voldoende buitenruimte om de genoegens van het buiten-zijn te kunnen ervaren.

Thuis op vakantie, een plek waar je tot rust komt naast een plek die je deelt met de buren. Op de Torenvalk kan je je terugtrekken of ga je samen met de kinderen en de buren barbecueën in de gemeenschappelijke tuin. Buro Oost stelt voor om aan de rand van het dorp een hofje te introduceren waarbij individueel en gemeenschappelijk hand in hand gaan. Woningen waarbij het terras in combinatie met het omringende groen geborgenheid en vrijheid in één bieden. Wonen in een prettige groene woonomgeving om een collectief hofje. De woning is de individuele wereld maar daarbuiten woon je samen aan een pleintje en in een ‘park’.